Οκτώβριος 2016

Η μόδα στο προσκλητήριο

Χειροποίητο προσκλητήριο γάμου mastoras

Ως προς τα χρώματα:

Όπως μπορεί ήδη κάποιοι από εσάς να γνωρίζετε κάθε χρόνο βγαίνουν τα κυρίαρχα χρώματα για την τρέχουσα χρονιά τα οποία εφαρμόζονται από τους περισσότερους κλάδους. Τα ακολουθούν πιστά οι σχεδιαστές μόδας, οι διακοσμητές, οι αρχιτέκτονες και πολλοί άλλοι όπως οι παραγωγοί υφασμάτων. Έτσι λοιπόν και στα προσκλητήρια γάμου και στα προσκλητήρια βάπτισης με το σήμα mymastoras ορίζεται αρχικά μία βασική παλέτα χρωμάτων από την σχεδιαστική μας ομάδα προσαρμοσμένα όμως στις τάσεις που προτάσσει η εποχή και που καλύτερα αρμόζουν στις τελετές γάμου και βάπτισης.

Ως προς τους τύπους και την ποιότητα των χαρτιών:

Βασικό ρόλο σε ένα προσκλητήριο γάμου ή βάπτισης παίζει η ποιότητα του χαρτιού. Ο λόγος είναι γιατί το κάθε χρώμα που εκτυπώνεται πάνω σε μια επιφάνεια χαρτιού έχει διαφορετικό αποτέλεσμα εφόσον η επιφάνεια διαφοροποιείται. Επίσης παίζει μεγάλο ρόλο στη συνολική εντύπωση του αποδέκτη του προσκλητηρίου αλλά και στην ψυχολογία του. Όπως λοιπόν και στα χρώματα έτσι και στους τύπους χαρτιών κάθε χρόνο ορίζονται κάποιες τάσεις. Τις τάσεις αυτές τις προτείνουμε και εμείς στα προσκλητήρια mymastoras γι' αυτό και σε κάθε συλλογή μας παρατηρούνται αλλαγές και στην ποιότητα του χαρτιού με αποτέλεσμα να αναδεικνύονται και τα σχέδια.

Ως προς τα δεσίματα:

Τα χειροποίητα προσκλητήρια γάμου και τα χειροποίητα προσκλητήρια βάπτισης ξεχωρίζουν πάντοτε για την λεπτομέρεια και την προσοχή που δίνεται στις κορδέλες και το πώς αυτές θα δεθούν με ακρίβεια στο κάθε ένα τεμάχιο προσκλητηρίου. Ακόμη και σε αυτή την κατηγορία η μόδα βάζει τα όρια της και προτείνει χρώματα, δεσίματα, διαφορετικές υφές κορδέλας και φυσικά επηρεάζει και το σχεδιασμό των  προσκλητηρίων.

Ως προς τις γραμματοσειρές:

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι πολλές φορές λαμβάνετε έντυπο υλικό και προσκλήσεις που πάνω-κάτω μοιάζουν μεταξύ τους. Αυτό συμβαίνει γιατί η γραμματοσειρά η οποία έχει χρησιμοποιηθεί στο ένα κείμενο είναι όμοια ή ίδια με το άλλο. Η γραμματοσειρά ενός προσκλητηρίου βάπτισης εξυπακούεται ότι δεν μπορεί να είναι η ίδια με την γραμματοσειρά ενός προσκλητηρίου γάμου. Στο προσκλητήριο βάπτισης χρησιμοποιούμε συνήθως παιδική γραφή και στο προσκλητήριο γάμου μία πιο καλλιτεχνική. Ακόμη όμως και εδώ τα πράγματα αλλάζουν. Μπορεί κάποια εποχή τα δεδομένα να ανατραπούν και η μόδα να διατάξει άλλες κατευθύνσεις.

Ως προς τους τρόπους εκτύπωσης:

Αν ένα προσκλητήριο έχει εκτυπωθεί με χρυσοτυπία, ασημοτυπία, ανάγλυφο, γκοφρέ στα γράμματα ή αν θα έχει χρησιμοποιηθεί glitter ή όχι εξαρτάται και αυτό από την μόδα. Σε μία εποχή που στο γάμο κυριαρχούν τα λιτά, ανάλαφρα σχέδια και χρώματα δεν μπορούμε να προσθέσουμε glitter, μπορούμε όμως να προσθέσουμε στα προσκλητήρια της βάπτισης.

Αυτό που προκύπτει σαν τελικό συμπέρασμα είναι ότι όλα επηρεάζονται, επηρεάζουν και διαμορφώνουν τάσεις και μόδα. Όλα είναι αλληλένδετα ιδιαίτερα στον χώρο των ειδών γάμου και βάπτισης. Τόσο στα προσκλητήρια γάμου όσο και στα προσκλητήρια βάπτισης οι απαιτήσεις και τα σχέδια αλλάζουν ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ζευγαριών και των γονιών αντίστοιχα. Η μόδα που επικρατεί ορίζει γραμμές και τεχνοτροπία που απεικονίζονται στα προσκλητήριά μας με επιτυχία και αυτό μπορεί να το εξακριβώσει κανείς σε κάθε νέα συλλογή μας που κυκλοφορεί κάθε χρόνο τόσο για το μυστήριο του γάμου όσο και για το μυστήριο της βάπτισης. Τα προσκλητήρια mastoras συνδυάζουν τη διαχρονικότητα με το μοντέρνο στοιχείο. Αυτό σημαίνει ότι δεν μένουν στάσιμα σε ένα μοτίβο αλλά μπορούν να εξελίσσονται στις απαιτήσεις της εκάστοτε τάσης και στους ρυθμούς που επιβάλει η μόδα που κυριαρχεί.